Trainingen en Opleidingen

Olympic biedt zowel trainingen aan die als hoofddoel hebben jou voor te bereiden op een examen (certificering) als trainingen die ervoor zorgen dat je handvatten krijgt waarmee je meteen aan de slag kunt op de werkvloer (masterclasses). Onze jarenlange ervaring met business analyse, zowel in theorie als in praktijk, maken dat we ons als geen ander kunnen verplaatsen in jouw werksituatie en een goed onderbouwd advies kunnen geven wat voor jou de beste training of opleiding is. Zie ook Consultancy.

 

Als een van de weinige opleiders in Nederland en België biedt Olympic opleidingstrajecten aan voor drie internationale scholen in business analyse. Zie onderstaande figuur.

 

Ten eerste is er de International Requirements Engineering Board (IREB) met een opleidingsprogramma op het gebied van requirements engineering (een deelgebied van business analyse). Daarnaast zijn er twee internationale scholen in het vakgebied business analyse: de IIBATM (International Institute of Business Analysis) en de BCS (British Computer Society). Voor iedere school staat hieronder het opleidingstraject beschreven.

 

Klik op de logo's voor meer informatie over de school:

 

 

Kies jouw opleidingstraject

Olympic biedt opleidingstrajecten aan voor de drie genoemde scholen (zie onderstaande figuur). Sommige cursisten starten met de IREB Foundation en willen groeien als requirements engineer. Zij volgen de 'witte route' uit de figuur.

 

Andere cursisten willen zich breder certificeren en kiezen het opleidingstraject van de BCS. Soms hebben ze reeds een IREB Foundation op zak die als vrijstelling meetelt voor het behalen van International diploma in business analysis. Ze kiezen de 'blauwe route'.

 

De derde route is de IIBA-route (de 'oranje route'). Dit is wereldwijd de meest gevolgde route voor business analisten.

 

De verschillen

Hoewel er een flinke overlap bestaat met de BCS-route zijn er ook verschillen. Voor de BCS is namelijk geen praktijkervaring nodig, voor de IIBA-route wel (met uitzondering van de ECBA). Een ander verschil is de houdbaarheidsdatum: de BCS-certificaten en diploma’s blijven geldig. Voor de CCBA- en CBAP-titel van het IIBA is iedere drie jaar een recertification nodig. Dit betekent dat je moet aantonen dat je praktijkerving hebt opgedaan, en je moet minimaal 60 CDUs (Continuing Development Units) scoren aan professionele ontwikkeling. Daarvoor kun je dan weer certificaten behalen uit de andere scholen. Opnieuw examen doen is niet nodig. Meer informatie hierover vind je op https://www.iiba.org/business-analysis-certifications/recertification/.

 

Neem hier contact met ons op voor een GRATIS opleidingsadvies. We helpen je graag met het uitzoeken van een training die jou ECHT vooruit helpt!