BCS International diploma in Business analysis

Deze opleiding leidt jou op tot een volwaardig business analist waarin alle facetten uit het vakgebied business analyse de revue passeren.

 

Doelstelling

De deelnemer is na deze opleiding (en het behalen van een aantal examens) in het bezit van het International Diploma in Business Analysis. Hiermee zet je een forse stap hoger op de carrièreladder en vergroot je jouw kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk! Zoals de naam al aangeeft is het een internationaal erkend diploma in een vakgebied waarin de komende jaren erg veel vraag naar is.

 

Certificering

BCS International diploma in Business analysis (Meer informatie over de opleiding)

 

Details

 

Doelgroep

De training is bedoeld voor iedereen die een internationaal erkend diploma in business analyse wil behalen zoals business analisten, informatieanalisten, project managers, ontwerpers en ontwikkelaars. Er zijn geen toelatingseisen.

 

Groepsgrootte

Het aantal cursisten voor deze opleiding bepaal je geheel zelf! Je kunt jezelf inschrijven voor de individuele op-maat-opleiding of voor de in-company opleiding. 

 

Opbouw en duur

De opleiding bestaat uit 10 dagen en is verdeeld in 4 modules. De data voor de modules bepaal je geheel zelf!

 

Inhoud

De opleiding is opgebouwd uit 4 modules:

 

Module 1: Requirements Engineering

In deze module leer je alle facetten die te maken hebben met het vakgebied requirements engineering. Je maakt kennis met verschillende typen requirements, leert diverse elicitatietechnieken en kan requirements vervolgens SMART beschrijven. Tevens wordt ruime aandacht besteed aan het managen van requirements. Na deze module (plus zelfstudie) ben je voorbereid op het eerste deelexamen: IREB Foundation level van de International Requirements Engineering Board. Dit is een multiple-choice examen dat je online in het Nederlands kunt doen. Meer informatie over deze module

 

Module 2: Business Analysis Foundation

De module Business analysis foundation brengt jou alle basisprincipes van het vakgebied business analyse bij. Je leert dat business analisten niet uitsluitend gefocust zijn op requirements. De business analist speelt namelijk van strategie tot implementatie een belangrijke rol. Na deze module (plus zelfstudie) ben je u klaargestoomd voor het online multiple choice examen. Meer informatie over deze module

 

Module 3: Business Analysis Practice

De BA Practice gaat verder waar de foundation is gestopt; je kunt de lesstof uit het leerboek 'Business Analysis' direct toepassen in de praktijk. Je wordt voorbereid op het Practitioner-examen dat bestaat uit open vragen op basis van een casus. Tijdens dit examen is het toegestaan om studiemateriaal in te zien. Meer informatie over deze module

 

Module 4: Keuzemodule

Wat betreft de keuzemodule zijn er momenteel twee mogelijkheden

  • Optie 1: System Modelling Techniques
    In deze module leer je systemen te modelleren met de dé facto standaard UML (Unified Modeling Language). Deze modelleertaal biedt diverse soorten modellen die een informatiesysteem vanuit verschillende perspectieven in kaart brengt. Je wordt voorbereid op het open boek-examen dat bestaat uit open vragen op basis van een casus. Dit examen vindt in geval van de individuele opleiding plaats bij het BCS in Londen. Voor groepsexamens (in-company) komt een BCS-examinator naar Nederland. Meer informatie over deze module
  • Optie 2: Modelling Business Processes
    In deze module leer je op verschillende niveaus processen te modelleren met o.a. dé facto standaard BPMN (Business Process Modeling Notation). Deze modelleertaal biedt een rijke verzameling aan symbolen die jou helpen om zuivere procesbeschrijvingen te doen en -analyses uit te voeren. Je leert op basis van as-is procesmodellen analyses te doen die leiden tot verbeterde to-be procesmodellen. Je wordt voorbereid op het open boek-examen dat bestaat uit open vragen op basis van een casus. Dit examen vindt in geval van de individuele opleiding plaats bij het BCS in Londen. Voor groepsexamens (in-company) komt een BCS-examinator naar Nederland. Meer informatie over deze module

Nadat je de vier modules hebt behaald heb je voldoende kennis en inzicht verworven om ook het mondelinge examen af te leggen. Slaag je ook hiervoor, dan heb je het diploma op zak! Ook mondelinge examen vindt plaats in Londen in geval van de individuele opleiding. Voor groepen  komt een BCS-examinator naar Nederland.

 

Kosten

Individueel
Voor de individuele op-maat-training van 10 dagen bedraagt jouw investering in de opleiding € 4.999(excl. BTW). Examenkosten zijn bij de prijs inbegrepen (mits je de gehele BA-opleiding volgt).

In-company
Ook in-company kan de training plaatsvinden. De groepsprijs bedraagt €800 per dagdeel (excl. BTW) voor een groep tot 12 personen (meer info). Voor grotere groepen geldt een gereduceerde meerprijs. Examenkosten zijn NIET bij de prijs inbegrepen.

Studiemateriaal
- Cursusmap (inbegrepen in prijs)
- Literatuur:

  • Grip op Requirements - Cannegieter, de Swart (€ 39,50 incl. BTW)
  • Business Analysis - Cadle & Eva (€ 46,95 incl. BTW)
  • Bij Keuzemodule 'System Modelling Techniques': Praktisch UML, Warmer & Kleppe (€ 45,95 incl. BTW)
  • Bij Keuzemodule 'Modelling Business Processes': Business Process Change - Paul Harmon (€ 46,99 incl. BTW)

Mocht je reeds in het bezit zijn van de genoemde literatuur of het om een andere reden niet op prijs stellen dat wij de literatuur voor jou verzorgen, wil je dit dan aangeven op het inschrijvingsformulier.

Accommodatie
Indien de training niet plaatsvindt in jouw eigen kantoor dan worden kosten in rekening gebracht voor gebruik van accommodatie, collectieve consumpties en lunch. Deze bedragen € 69,00 (excl. BTW) per trainingsdag.

Factuur
Na ontvangst van jouw aanmeldingsformulier ontvang je de factuur. Deze bevat het totaalbedrag van training, materialen, jouw arrangement en de BTW. De factuur dient voor aanvang van de eerste trainingsdag te worden voldaan.

 

Download de Brochure (PDF)