BCS International diploma in Business analysis

Voor mensen die het BCS International Diploma in Business Analysis willen behalen biedt Olympic een zevendaags opleidingspakket aan.

 

Doelstelling

Je kunt het internationale diploma behalen door een vijftal modules te volgen en daarvoor steeds examen te doen. Met het diploma op zak klim je een forse stap hoger op de carrièreladder en vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk!

 

Certificering

BCS International diploma in Business analysis (Meer informatie over de opleiding)

 

Details

 

Doelgroep

De training is bedoeld voor iedereen die een internationaal erkend diploma in business analyse wil behalen zoals business analisten, informatieanalisten, project managers, ontwerpers en ontwikkelaars. Er zijn geen toelatingseisen.

 

Doelgroep

De training is bedoeld voor iedereen die een internationaal erkend diploma in business analyse wil behalen zoals business analisten, informatieanalisten, project managers, ontwerpers en ontwikkelaars. Er zijn geen toelatingseisen.
 

Groepsgrootte

Het aantal cursisten varieert van minimaal 2 tot maximaal 10 personen.

 

Inhoud

De opleiding is opgebouwd uit 5 modules:

 

Module 1: Business Analysis Foundation (4 dagen)

De module Business analysis foundation brengt jou alle grondbeginselen van het vakgebied business analyse bij. Je leert dat het werkgebied van de business analist heel breed is, van strategie tot implementatie van business oplossingen. Daarbij komen talloze methoden en technieken langs die je meteen in de praktijk kunt inzetten. 

Na deze module (plus enige zelfstudie) ben je klaargestoomd voor het Nederlandstalige multiple-choice examen. Met deze vierdaagse training kiezen we bewust voor een stevige basis zodat de verdiepingsmodules (modules 2 t/m 5) in slechts 1 dag kunnen worden behandeld. Meer informatie over deze module

 

Module 2: Business Analysis Practice (1 dag)

De BA Practice gaat verder waar module 1 is gestopt. In deze eendaagse training zoomen we dieper in op sommige elementen uit de foundation-training. In de module staan de Business Change Lifecycle en de rol die de business analist daarin speelt centraal. De business case vormt de spil van verandering in de organisatie; het is de maatstaf waartegen ieder oplossingsalternatief in een project of programma wordt gelegd om de levensvatbaarheid ervan te toetsen. Daarnaast zijn strategieanalyse en stakeholder perspectieven belangrijke onderwerpen in deze module. Met de training bereid je je voor op het Business Analysis Practice examen van het BCS. Meer informatie over deze module

 

Module 3: Modelling Business Processes (1 dag)
Deze eendaagse verdiepingsmodule neemt je mee in de wereld van Business Process Management (BPM). In de eerste plaats leer je wat ‘procesdenken’ inhoudt. Het is van groot belang dat je je als (business) analist zo goed mogelijk kunt verplaatsen in de business. Procesdenken is daarbij een belangrijk uitgangspunt. Na de process-awareness wordt in de training de stap gezet naar het onderwerp ‘procesmodelleren’, dat het zwaartepunt vormt van deze training. Je leert processen te modelleren op drie niveaus: organisatieniveau, bedrijfsprocesniveau en taakniveau. Meer informatie over deze module

 

Module 4: Requirements Engineering (1 dag)

In deze module leer je alle facetten die te maken hebben met het vakgebied requirements engineering. Je maakt kennis met verschillende typen requirements, leert diverse elicitatietechnieken en kan requirements vervolgens SMART beschrijven. Daarnaast wordt ruime aandacht besteed aan het modelleren en het managen van requirements. Na deze module (plus enige zelfstudie) ben je voorbereid op het examen. Ben je reeds in bezit van het IREB Foundation certificaat (van de International Requirements Engineering Board) dan krijg je vrijstelling voor deze module. 

 

Module 5: Mondeling examen

Nadat je de vier modules hebt behaald begint de voorbereiding voor het mondelinge examen. In deze module herhalen we alle lesstof nog een keer en kijken we vooral naar de praktische toepassingen zodat je voldoende kennis en inzicht hebt verworven om ook het mondelinge examen af te leggen. Het betreft een Engelstalig mondeling examen bestaande uit open vragen. Slaag je ook daarvoor, dan heb je het diploma op zak!

 

Meer informatie

Je hoeft de verdiepingsmodules niet strikt in de bovenstaande volgorde te doen. Wel adviseren we om eerst de foundation training te volgen.

 

Opbouw en duur

De opleiding bestaat uit 7 dagen en is verdeeld in 5 modules. Alle dagen starten om 09.00 uur en eindigen om 16.30 uur.

 

Kosten

 

Open rooster
Voor de open-rooster variant van deze opleiding bedraagt de investering € 3.796 (excl. BTW). De prijsopbouw is als volgt:

Module

Aantal dagen

Prijs

Business Analysis Foundation

4

€1995

Business Analysis Practice

1

€599

Modelling Business Processes

1

€599

Requirements Engineering

1

€599

Voorbereiding mondeling examen

1 uur (online)

Gratis

Totaal

7

€3796 

 

Heb je reeds een van de modules gedaan? Geen probleem, je kunt alle modules ook los boeken.

  • Examenkosten zijn niet bij de prijs inbegrepen.

 

Studiemateriaal

  • Gebruikte literatuur:
    • Studieboek: Business Analysis - Paul, Cadle (€ 34,59 incl. BTW)
    • Studieboek: Business Analysis Techniques - 123 essential tools for succes - Cadle, Eva e.a. (€ 55,99 incl. BTW)
  • Bonus: Business Analyse - Zweedijk & Nederlandstalige syllabus (inbegrepen in de prijs)
  • Cursusmap met daarin een aantal oefenexamens - € 30,00 excl. BTW
  • Een online vragenuurtje

Arrangementskosten

Indien de training niet plaatsvindt in jouw eigen kantoor dan worden kosten in rekening gebracht voor gebruik van accommodatie, collectieve consumpties en lunch. Deze bedragen € 89,00 (excl. BTW) per trainingsdag.

 

In-company
De opleiding kan ook in de in-company vorm worden verzorgd. Daarvoor geldt een standaardtarief (prijs op aanvraag).


Factuur
Na ontvangst van jouw aanmeldingsformulier ontvang je de factuur. Deze bevat het totaalbedrag van training, materialen, jouw arrangement en de BTW. De factuur dient voor aanvang van de eerste trainingsdag te worden voldaan.

 

Download de Brochure (PDF)

 

Schrijf je hier in