Roadmap

Wilt u zich ontwikkelen in het vakgebied (business) analyse?

Of bent u reeds (business) analist en wilt u groeien in een van de deelgebieden?

Kijk dan eens naar onze roadmap. De roadmap is een wegwijzer door ons trainingenlandschap. We onderscheiden 3 niveau's:

  • Bronze level-trainingen: Voor het volgen van deze trainingen heb je geen voorkennis nodig. In¬†deze training spijker je jouw kennis helemaal bij m.b.t een onderwerp, bijvoorbeeld Scrum, Lean, systeem- of procesmodellering.
  • Silver level-trainingen: voor het volgen van deze trainingen wordt verwacht dat je een bepaald kennisniveau hebt en/of praktijkervaring hebt opgedaan. De exacte criteria kun je vinden in de trainingsbeschrijving.
  • Gold level-trainingen: tot deze trainingen behoren de strategietrainingen en trainingen waarvoor een grote hoeveelheid praktijkervaring nodig is om het te kunnen volgen.

In de onderstaande roadmap worden alle trainingen getoond plus de volgorde die wij adviseren. Het niveau van de training wordt aangegeven met de bijhorende medaillekleur.

 

De trainingen met een letter in de linkerbovenhoek vallen onder het certificeringsprogramma van een internationaal erkend exameninstituut ('B' staat voor BCS, 'E' voor EXIN, 'I' voor IREB en 'D' voor Disciplined Agile Consortium).

 

Op basis van het schema kun je diverse groeipaden bewandelen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het groeipad van 'Procesmodellering met BPMN' via Procesanalyse naar Strategie analyse. Een ander populair groeipad is via 'Scrum voor analisten' via Informatieanalyse naar 'Business analyse foundation'.

 

Indien je jezelf wilt diplomeren voor business analyse (BCS) dan is het pad: Systeemmodellering met UML - Requirements Engineering - Business analyse foundation - Business analyse practice - Mondeling examen de meest logische volgorde. In plaats van Systeemmodellering met UML kun je ook kiezen voor de training Procesanalyse. Meer informatie hierover vind je op de pagina Diploma.

 

Neem hier contact met ons op voor een GRATIS opleidingsadvies. We helpen je graag met het uitzoeken van een training die jou ECHT vooruit helpt!

 

Download hieronder de Roadmap in PDF-format: