Publicaties

Business analyse is een relatief nieuw vakgebied, maar wel een dat inmiddels onmisbaar is in elke organisatie. Want veranderingen in de markt en in de wereld vergen een continu bijsturen van organisaties, zeker in branches waar nieuwkomers de gevestigde orde flink opschudden, zoals Tesla en Uber.

 

Business analisten fungeren als satelliet

Business analyse gaat om het samenbrengen de verschillende ‘planeten’ binnen een organisatie: de onderdelen waar eigen regels en waarheden gelden, met als gevolg een groot onderling onbegrip. Business analisten fungeren als satelliet, ze zijn de verbinders en de verbeteraars: ze brengen mensen binnen organisaties bij elkaar en kijken steeds hoe processen en systemen verbeterd kunnen worden.

 

Nieuwe website

Via een nieuwe website wil ik je graag op de hoogte houden de veelzijdigheid en nieuwe ontwikkelingen in ons mooie vakgebied business analyse. Op site zijn diverse publicaties te vinden waaronder het onlangs verschenen boek 'Business analyse' van Gert Zweedijk, blogs en vlogs.

 

We leven in een bijzondere tijd, zoals Jan Rotmans al aangeeft, en naar mijn idee zijn business analisten nu meer dan ooit nodig.
 

 

Business Analyse - het boek

Het praktijkhandboek voor analisten, Product Owners, business managers en agile ontwikkelaars

 

In dit boek geeft Gert Zweedijk een overzicht van de volle breedte van het vakgebied en laat zien hoeveel tools en mogelijkheden een business analist tot zijn beschikking heeft. Daarmee is dit boek een inspirerend naslagwerk en de ultieme toolkit voor analisten, Product Owners, business managers, agile ontwikkelaars en testers.